2012 - Denizli Autoshow Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > 

Bölgesel fuarlar sayesinde gücünü günden güne artıran otomotiv sektörü, CYF Fuarcılık ve ODD işbirliğiyle düzenlenen 5. Denizli Autoshow’da meraklılarını ağırladı. 22-27 Mayıs arasında düzenlenen fuarın açılışını Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce gerçekleştirdi. Toplam 30 bin 500 kişinin katıldığı fuar, otomotiv üreticileri ve bayilerinin yanı sıra sektörün diğer oyuncularına da ev sahipliği yaptı. 

 CYF Fuarcılık ve ODD işbirliğinde düzenlenen 5. Denizli Auto Show Fuarı bu yıl 22 – 27 Mayıs tarihleri arasında, otomobil severlere kapılarını açtı.

Bölgenin ekonomisi ve sanayileşmesinde önde gelen, satın alma gücü en yüksek şehirlerinden biri olan Denizli, bu yıl da fuara yoğun ilgi gösterdi. Uşak, Muğla, Aydın, Isparta, Burdur ve Afyon gibi çevre illerden gelen ziyaretçilerle daha da renklenen fuar, 2010’da 27 bin ziyaretçiyi ağırlarken bu yıl yaklaşık 30 bin 500 kişi tarafından ziyaret edildi.

“Otomotiv, ülkemizin en önde gelen sektörü”

EGS Fuar Alanı’nda düzenlenen törene, Denizli Valisi

Abdülkadir Demir, ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri

Erce ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Demir, Denizli’de 2011’de 70 bin 131 aracın trafiğe çıktığını belirtti. 2011 sonu itibariyle il genelinde 284 bin 675 aracın bulunduğunu açıklayan Demir, şunları söyledi: “Bu araçlardan da 166 bini il merkezde kayıtlı. Bu rakamlar Denizli’deki otomotiv sektörünün hacmini ortaya koyuyor. Otomotiv sektörü ülkemizin ihracatının en önemli ve en önde gelen sektörüdür. Ancak ülke olarak biz ihraç ettiğimiz araçları, yedek parçalarını ithal ederek üretiyoruz. Son teşvik uygulamasında ithalata dayalı olan sektörler için 5. bölge uygulaması ülkemizde olduğu gibi Denizli’de de uygulanacak.”

İhracat değeri yüzde 3 azaldı

2011’de derneklerinin destekleriyle CYF Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 27 bin ziyaretçi geldiğini ifade eden Dr. Hayri Erce, “Derneğimizin önemli misyonları arasında yer alan Otomotiv Fuarları, sektördeki gelişmelerin devamının sağlanması, sektöre enerji vermesi ve tetiklemesinin yanında tüm markaların tüketiciyle buluşmasını ve sektörümüzün geniş kitlelere tanıtımına büyük oranda katkı sağlıyor” dedi.

Teşviklerin Türkiye ve otomotiv sektörü açısından önemli açılımlar sağlayacağını, bununla birlikte geliştirilmesi gerektiği görüşünde olduklarını ifade eden Dr. Erce, şöyle konuştu: “En son yasa tasarısında yer alan 22 yaş üstü araçların vergi asıllarının yüzde 75’inin affedilmesinin ve cezalarının alınmamasının, ömrünü tamamlamış araçlar (ÖTA) sistemini çalıştırmaya kafi geleceğini düşünmüyoruz. 2011 sonu itibariyle 12 milyon adetlik araç parkımızın yüzde 50’si 12 yaş, yüzde 34’ü ise 16 yaş üstü araçlardan oluşuyor. Yaşlı araç parkının çevre etkisinin yanı sıra kamu sağlığına ve milli kaynak israfına menfi etkileri de söz konusu. Dolayısıyla parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların geliştirilmesi artık çok büyük bir ihtiyaç teşkil etmekte.”



Lütfen Tüm Üyelerimiz için Tıklayınız >




prev
next