Wtech, ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > 

Teknolojide “kadının” adı var!

31 Ocak 2019’da kurulan Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Bilim ve teknoloji dünyasında kadının rolünü güçlendirmeyi hedefleyen derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Wtech Kurucu Başkanı Zehra Öney seçildi.

Teknoloji alanında kadınların daha fazla görev almasını sağlamak için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) dallarında okuyan genç kızları ve teknoloji sektöründe çalışan kadınları destekleyen Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) 3 Mayıs 2019’da 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. StartersHub’da tam katılım ile yapılan genel kurulda, kurucu başkan Zehra Öney Wtech Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Divan heyetinin belirlenmesiyle başlanan toplantıda üç yıl görev yapacak olan Yönetim Kurulu, Etik Kurul, Denetim Kurulu ve Danışma Kurulu üyeleri oy birliğiyle belirlendi ve kabul edildi. Başkan Öney kuruluş itibarıyla yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi aktardı.

“Hedefimiz; Londra’dan Dubai’ye temsilcilikler açarak dünyaya yayılmak”

Öney, genel kurulda yaptığı konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliğine dair önemli mesajlar verdi. Teknolojinin ‘erkek işi’ olduğuna dair algıyı yıkıp kadınların da bu sektörde aktif rol alması için çalışacağız” diyen Öney, sözlerini şöyle sürdürdü: “OECD ve AB’nin 41 ülke arasında yaptığı araştırmalara göre, Türkiye’de STEM bölümlerinden mezun olan kız öğrenci oranı yüzde 37,11. Bu oran oldukça yüksek. Fakat teknoloji sektörüne baktığımızda Türkiye’de kadın istihdam oranının yüzde 9,91 olduğunu görüyoruz. Bu da oldukça düşük bir oran. Bizler, Türkiye’nin her yerinden kız çocuklarının, genç kızların ve kadınların teknolojiyle entegre olması, bu alanda kariyer ve gelecek sahibi olabilmeleri için üyelerimizle el ele çalışıp, teknolojide kadın istihdam rakamını yükseltmeyi hedefliyoruz. Daha ilk yıldan önceliğimiz 20 öğrenciye burs imkanı sağlamak. Ayrıca, Online Eğitim Platformu ve etkinliklerimiz sayesinde üniversitelerde STEM yeteneklerini yakalamak için çalışacağız. İstanbul’dan başlayıp, tüm Anadolu’ya yayılarak üniversitelerde Wtech platformlarının kurulması için öncülük edeceğiz. Bugün seçilen güçlü yönetim ekibi ile Türkiye başta olmak üzere, tüm dünyaya yayılarak, öncelikle de Londra, Dubai, San Francisco, NYC’de temsilcilerimizi aktif hale getirerek, global etki yaratma arzusu ve vizyonu ile yola çıkıyoruz.”

Zehra Öney: “Teknolojinin ‘erkek işi’ olduğuna dair algıyı yıkıp kadınların da bu sektörde aktif rol alması için çalışacağız.”

89 üyesiyle yoluna devam ediyor

Derneğin önceliği, bilim ve teknoloji dünyasında, kadının kendi potansiyelini keşfetmesini ve fırsat eşitliğini sağlayarak teknoloji sektöründe kadın sayısının arttırılması, toplumsal kalkınmayı desteklemek. Meraklı, araştırmacı, yaratıcı, cesareti ve özgüveni yüksek, her sektörde istihdam edilen, girişimci ve ilham veren Teknoloji Kadınlarının sayılarını artırmayı amaçlayan Wtech, kurumların IT, iş geliştirme, yazılım, donanım ve yaratıcı bölümlerinde istihdam edilme oranlarını artırmak ve kadınların teknoloji alanında başarılarını paylaşmayı hedefliyor. Teknoloji alanında kadınların gücüyle ön plana çıkan, Türkiye’den dünyaya yayılan küresel ağ oluşturmayı planlayan dernek, kız çocuklarının ve genç kızların teknoloji sektörüne ilgi duymalarını ve kariyer planı yapmalarını destekliyor.

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), 31 Ocak 2019’da, kurumsal ve bireysel 76 kurucu üyenin desteğiyle faaliyete geçmişti. Dernek bugün, 51 kurumsal ve 38 bireysel olmak üzere toplam 89 üyeye sahip. Ayrıntılı bilgi için www.teknolojidekadin.org adresi ziyaret edilebilir.

Wtech Yönetim Kurulu

Zehra Öney (360+ Media Interactive)

Selen Kocabaş (Mentoro)

Benay Bakışkan (Arçelik Pazarlarma)

Burcu Civelek Yüce(Akbank) 

Cemal Akar (Tempo Çağrı Merkezi)

Çiğdem Kayalı (Microsoft)

Dilek Duman(Denizbank)

Ebru Özdemir (Limak Holding)

Emre Alaman (HP)

İsmail Esin (Esin Avukatlık Ortaklığı)

Kerim Tatlıcı (Migros)

Mehmet Nane (Pegasus) 

Meltem Bakiler Şahin (Vodafone)

Nevzat Aydın (Yemeksepeti) 

Öget Kantarcı (GittiGidiyor)

Tansu Yeğen (UiPath)

Volkan Biçer (Adcolony)

Ziya Erdem (EnerjiSA)

Wtech Etik Kurulu

Başak Purut (Ekşi Teknoloji)

Burcu Bıçakçı (Egon Zehnder)

Çiğdem Ayözger Öngün (SRP Legal)

Esra Şengülen Ünsür (IDA)

Gonca Karakaş(Effect)

Gülara Tırpançeker (Tekimed)

Hakan Öker (TAV)

Mustafa Kılıçaslan (Mentoro)

Müge Kolat (İmaj) 

Sitare Sezgin (Aköde)

Wtech Denetim Kurulu

Erdem Tolon (Kantar Medya) 

Haluk Yalçın (PwC)

Özlem Kalkan (Sabancı Dx)

Pelin Kocaalp (Hill & Knowlton)

Rana Tülün Yazıcı (Dress Best Uniforms)

Yeşim Güra (Draeger)

Wtech Danışma Kurulu

Ahmet Dördüncü (Akkök Holding), 

Aslı Yetkin Karagül (Castrol), 

Ayşegül Aydın (Heidrick & Struggles),

Barış Öney (Globalturk Capital), 

Barış Özistek (Netmarble)

Bülent Hiçsönmez (Google)

Derya Matraş(Facebook)

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan (Oxford Üniversitesi CRIC Merkezi, Üsküdar Üniversitesi)

Ebru Dorman (MV Holding)

Emin Hitay (Hitay Holding)

Erman Karaca(TÜBİSAD)

Fügen Toksü (Toksü ve Chase)

Hakan Ateş (Denizbank)

Hasan Aslanoba (Aslanoba Capital)

Murat Kansu (Microsoft)

Murat Kolbaşı (Arzum)

Murat Yeşildere (Egon Zehnder)

Neslihan Olcay (Wavemaker)

Süreyya Ciliv (System Capital)

Zeynep Dereli (Tink)


Lütfen Tüm Üyelerimiz için Tıklayınız >




prev
next