TÜSİAD’ın “Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku” Etkinliği Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > 

Bilecik: “Dijitalleşen dünyada Türkiye önemli bir eşikte”

TÜSİAD ve Rekabet Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Yeni Ekonominin Rekabet Dinamikleri” adlı seminer serisinin “Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku” adlı ilk etkinliği yeni ekonomi aktörleri ve hukuk uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku” adını taşıyan ilk seminerde yeni ekonomi aktörleri ve hukuk uzmanları yeni ekonomide rekabeti ve tüketici faydasını öne çıkaran uygulamaları tartıştı. Toplantının açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptı. Seminerde Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise ana konuşmacı olarak yer aldı. “Geleceğe yürümenin ilk şartı ekonomik kalkınma” TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, açılış konuşmasında dijital dönüşüme vurgu yaparak şunları söyledi: “Çağımız, hız çağı. Yapay zeka, sürücüsüz otomobiller, Sanayi 4.0, genetik, blockchain, büyük veri gibi alanlarda yaşanan gelişmeler, hayatımızı her geçen gün daha fazla etkiliyor. Bir gün hala 24 saat ama bu gelişmelerin ışığında günler çok daha hızlı akıyor. Bu çağda, geleceğin güçlü Türkiye’sinin birinci şartı, ekonomik olarak kalkınmaktır. Bu anlamda Türkiye bir eşikte. Ülkemizin bu eşiği geçmesinin yolu, yeni ekonominin dinamiklerine hakim olup dijitalleşmeyi, yeni kalkınma öyküsünün merkezine koymaktır. Dijital dönüşümün her alanı etkilediği günümüzde büyük hacimli, hızlı üretilen ve çeşitlilik arz eden büyük verinin nasıl saklanacağı ve işleneceği kadar, bu dönüşümden rekabet ortamının nasıl etkilendiğini de düşünmemiz gerekiyor.”

TÜSİAD ve Rekabet Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Yeni Ekonominin Rekabet Dinamikleri” adlı seminer serisinin “Büyük Veri, Online Platformlar ve Rekabet Hukuku” adlı ilk etkinliği yeni ekonomi aktörleri ve hukuk uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. “Rekabet Kurumu enerjisini dijital ekonomilere yoğunlaştırmalı” Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ise toplantı teması ile ilgili şunları söyledi: “Büyük veri ve algoritma tabanlı rekabet ihlallerinin etki alanı göz önünde bulundurulduğunda, Rekabet Kurumu’nun enerjisinin günümüz dijital ekonomilerinde yoğunlaşması gerektiği görülüyor. Rekabet Kurumu olarak bu hususta proaktif davranmak ve olası gelişmelere hazırlıklı olmak büyük önem arz etmektedir. 4054 sayılı Kanunda, AB ve gelişmiş ülke uygulamaları da dikkate alınarak, yapılacak değişiklikler sonucunda, Rekabet Kurumu’nun da tüketiciyi güçlendirici, bilinçlendirici ve yeni nesil rekabet ihlalleri karşısında koruyucu önlemler alabilen inovatif bir kimliğe kavuşması sağlanacaktır. Rekabet Kurumu ve TÜSİAD iş birliği ile gerçekleştirilen bu toplantıda müzakere edilen konular, Rekabet Kurumu’nun önümüzdeki dönem faaliyetleri bakımından çok önemli çıktılar sunmuştur.” Etkinliğin panel bölümünde ise Rekabet Kurumu Daire Başkanı Ferhat Topkaya moderatörlüğünde, Gittigidiyor Hukuk Direkörü Serdar Yılmaz, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ayata, Londra Üniversitesi Akademisi - Küresel Rekabet Hukuku ve Politikası Birimi Başkanı Prof. Dr. Ioannis Lianos rekabet hukuku açısından yeni ekonomi dinamiklerini masaya yatırdı. Adil rekabet ortamının bozulmaması ve tüketici faydasının gözetilmesi için yeni ekonomi aktörlerine düşen sorumluluklar ve bu kapsamda başarılı olan uygulamalar etkinlik katılımcılarıyla paylaşıldı.


Lütfen Tüm Üyelerimiz için Tıklayınız >




prev
next